Hae lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Hae lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Tiesitkö että voit hakea lainaa myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Joskus tämä voikin olla todella hyvä idea, ainakin sellaisessa tilanteessa jossa lainanhakijan omat tulot ovat matalat tai epäsäännölliset tai haettu lainasumma nousee suureksi.

Monet netin lainapaikoista mahdollistavatkin lainan hakemisen myös yhdessä toisen hakijan kanssa. Päähakijan mukana lainaa hakevaa henkilöä kutsutaan yleisesti rinnakkaishakijaksi. Toinen henkilöistä on siis päähakija ja toinen rinnakkaishakija. Myös Herttalainaan lainahakemuksella on mahdollista hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, klikkaat vain hakemukseen ruksin kohtaan 6. YHTEISHAKIJA, ”Haen lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa”.

Lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa – Myönteisen lainapäätöksen todennäköisyys kasvaa!

Kuten sanottua, kun haetaan lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, tarkoittaa se myös yleensä että myönteisen lainapäätöksen todennäköisyys suurenee. Luonnollisesti rinnakkaishakijan taloudellinen tilanne vaikuttaa myös omalta osaltaan lainapäätökseen. Tästä syystä olisikin hyvä homma jos rinnakkaishakijan taloudellinen tilanne sekä maksuhistoria olisivat asianmukaisella tasolla.

Kannattaa kuitenkin muistaa. että myös rinnakkaishakija on samalla tavalla vastuussa otetusta lainasta kuin itse päähakijakin. Tämä kannattaakin tehdä selväksi rinnakkaishakijalle jo lainan hakuvaiheessa. Tämä siitä syystä että epäselvyyksiltä vältyttäisiin. Hyvä idea voikin olla se, että lainahakemus täytetään yhdessä, jolloin kumpikin on alusta asti tietoinen siitä miten homma toimii.

Yleensä rinnakkaishakijana toimii oma puoliso, vanhempi, sisarus tai hyvä ystävä. Joku sellainen henkilö siis johon lainanottaja itse luottaa, mutta joka luottaa myös häneen.

Lainaa rinnakkaishakijan kanssa – miten teen lainahakemuksen?

Netistä lainaa haettaessa lainaa voi yleensä hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa jopa 60 000 euroa. Takaisinmaksuaikaa lainoille voi saada 1-20 vuotta. Tämä tarkoittaa siis sitä, että yhteishakijan kanssa voi hakea oikeastaan kaikkia netin kautta haettavia lainatuotteita. Yleensä kuitenkin rinnakkaishakijaa käytetään hieman suuremmissa lainasummissa, joita yleisimmin ovat kulutusluotot.

Kun haet lainaa kauttamme yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, on lainanhakuprosessi yhtä helppo ja nopea toimenpide kuin jos lainaa haettaisiin yksin. Lainanhakija täyttää vain tosiaan helpon lainahakemuksemme ja ruksaa siihen kohdan, että lainaa halutaan hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.
Tämän jälkeen hakemukseen täytetään myös rinnakkaishakijan tiedot, sillä luonnollisesti lainapaikat ovat myös kiinnostuneita niistä. Jotkut lainapaikat saattavat edellyttää myös joidenkin lisädokumenttien mukaan liittämistä, mutta myös tämä on täysin lainapaikkakohtaista.

Kuka on soveltuva rinnakkaishakijaksi?

Myös rinnakkaishakijalle on yleensä asetettu kriteereitä, eli ihan kuka vain ei kyseisessä roolissa voi toimia. Rinnakkaishakijan tulee luonnollisesti olla vähintään 18-vuotias, mutta kannattaa kuitenkin huomioida että eri luotonantajilla kriteerit vaihtelevat. Tämän lisäksi useimmat lainapaikat edellyttävät että rinnakkaishakijalla on säännölliset sekä todistettavissa olevat ansiotulot, kuten esimerkiksi palkkatulot tai eläke.

Luonnollisestikaan rinnakkaishakijalla ei myöskään saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Edellä mainittujen seikkojen lisäksi moni luotonantaja myös edellyttää, että henkilöllä on suomalainen henkilöturvatunnus tai vähintäänkin pysyvä osoite Suomessa.

Rinnakkaishakija ja vastuu kysymykset?

Kun päätetään hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, tarkoittaa se sitä, että kyseinen henkilö on myös juridisesti vastuussa lainasta. Sekä päähakija kuin myös rinnakkaishakija jakavat siis vastuun lainasta yhdessä.
Tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että mikäli lainan päähakijalle tulee esimerkiksi taloudellisia haasteita ja maksueriä jää rästiin, siirtyy vastuu koko lainasumman maksamisesta yleensä rinnakkaishakijalle.

Lue myös näitä poimintoja

Katso miten paljon voit lainaa herttalainaan kautta

Kuukausierä

/kk

Lainamäärä

Maksuaika

vuotta
Lainan arvioudut korot ja kulut ovat koko laina-ajalta yhteensä . Esimerkki: 10 000€, 5 vuoden ajaksi = 11 623€ jos todellinen vuosikorko on 6,26% jossa esimerkkikorko 5,00%, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€.