Kulutusluotto

Se, että lainaa hakeakseen ei tarvitse hommata vakuutta tai takaajaa, onkin tehnyt kulutusluotoista todella suosittuja. Niiden ilahduttavan laaja lainaskaala myös mahdollistaa luoton käyttämisen monenlaisiin lainarahan tarpeisiin.

Hae kulutusluotto helposti netistä

Kulutusluottojen hakuprosessi on myös todella helppo, eli kaikki tapahtuu yleensä lainapaikan omien verkkosivujen kautta sähköisellä hakemuksella. Lainanhakijan tuleekin täyttää hakemukseen vain omat henkilö- ja yhteystiedot, haluttu lainasumma sekä takaisinmaksuaika. Luonnollisesti eri lainasivustoilla myös lainakriteerit vaihtelevat keskenään, eli niissä on eroja. Sen vuoksi kannattaa vertailla eri paikkoja, jotta halvin kulutusluotto löytyy. Usein tosin voit hakea lainapäätöksen monesta paikasta yhdellä hakemuksella. Eli hae kulutusluottoa netin avulla, niin teet vertailun helpoksi. Koska suurin osa netin lainapaikoista hyödyntää lainanhakuprosessissaan nykyisin joko verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, niin se tarkoittaa myös sitä, että voit hakea ja myös saat lainapäätöksen nopeasti ja samalla lainarahat ovat entistäkin nopeammin saatavilla.

Yleistä kuitenkin on, että lainanhakijalta edellytetään pysyvää suomalaista osoitetta, Suomen kansalaisuutta tai pysyvää oleskelulupaa, jonkun suomalaisen pankin tiliä ja verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Saadakseen luoton edellä mainittujen lisäksi hakijalta odotetaan puhtaita luottotietoja. Myös vanhat lainat tulee olla maksettu takaisin, koska maksukykyä ja riskikartoitusta tehdessään vanhat lainat otetaan huomioon. Yleensä lainapaikat eivät pyydä lisädokumentteja, mutta poikkeuksiakin löytyy. Lisätietoja saatetaan pyytää varsinkin sellaisessa tapauksessa, jos kulutusluoton summa nousee kovin suureksi. Kuten mainittu jo aiemmin, niin netistä haettavat kulutusluotot summasta riippumatta ovat yleensä myös vakuudettomia.

Kulutusluotto on monipuolinen lainatuote

Kulutusluotoista onkin tullut yksi suosituimmista lainatuotteista juuri monipuolisuutensa ansiosta, sillä ne sopivat loistavasti vaikkapa remonttiin, lomaan tai auton hankintaan. Nimensäkin mukaisesti kulutusluotto on tarkoitettu kuluttamista varten ja kulutusluotto heti tilille onkin nopea taloudellisen tilanteen hetkellinen pelastus. Kulutusluotot ovat myös ehdoiltaan yleensä varsin hyviä ja niiden lainakriteerit ovat sellaisia, että ne sopivat erilaisessa elämäntilanteessa olevalle lainanhakijalle. Keskimääräinen suomalaisen kuluttajan hakema kulutusluotto on 15 000 euroa ja se maksetaan takaisin yleensä muutamassa vuodessa.

Kulutusluotolle voi saada maksuaikaa 1 – 20 vuotta

Maksuaikaa netistä haettaville kulutusluotolle voi saada 1 – 20 vuotta, lainasummasta riippuen. Yleensä kulutusluotot voi myös halutessaan maksaa takaisin nopeammin, ilman ylimääräisiä kuluja. Kulutusluottoja maksetaan takaisin yleensä kuukausittaisissa tasasuurissa erissä. Tämän takia ne ovat myös todella selkeitä lainanhakijoille, kun kuukausimaksu pysyy samana kuukaudesta toiseen, koko laina-ajan. Kannattaa kuitenkin aina huomioida todellinen vuosikorko, kun hakee kulutusluottoa. Lainasummaa ja takaisinmaksuaikaa miettiessä kannattaa olla täysin rehellinen itselleen ja miettiä että minkälainen kuukausittainen maksu olisi sopiva. Liian tiukoille ei itseään kannata laittaa.

Kulutusluottoa voi hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa

Kulutusluottoja voi myös hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että lainaa haetaan yhdessä jonkun toisen henkilön kanssa. Tämä voikin olla hyvä idea, ainakin sellaisessa tilanteessa, jossa lainanhakijan omat tulot ovat esimerkiksi epäsäännölliset tai pienet. Rinnakkaishakijan kanssa kulutusluottoa hakiessa voi usein saada myös suuremman luoton, kun yksin. Eli hae kulutusluottoa rinnakkaishakijan kanssa, jos tarvitset suuren luoton, koska lainan hakeminen yhdessä lisää myönteisen lainapäätöksen todennäköisyyttä.

Kaikista lainoista, lainatyyppistä riippumatta peritään aina jonkinlaisia kuluja ja korkoa. Kulutusluotoissa korko asettuu yleensä välille 5- 20%. Kuten siis huomata saattaa, korkotasossa saattaa olla hyvinkin suuria eroja lainapaikkakohtaisesti. On syytä olla tarkkana, että mikä se todellinen vuosikorko lopulta on. Joillakin lainasivustoilla korkoon vaikuttaa myös lainanhakijan oma taloudellinen tilanne. Eli mitä vakavaraisempi lainanhakijan oma taloudellinen tilanne on, sitä alhaisempi korko on tarjolla. Toki luoton määrä vaikuttaa myös ja pienemmän luoton saa tavallisesti alhaisemmalla korolla.

Muista vertailla myös kulutusluotot

Kun ollaan etsimässä edullista ja hyväehtoista kulutusluottoa, niin kannattaa aina muistaa myös vertailun tärkeys. Sama toki pätee myös muihin lainatuotteisiin, eli aina kannattaa vertailla olipa sitten kyseessä muutkin lainat tai luotot. Seikkoja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ovat esimerkiksi kulutusluoton todellinen vuosikorko, nimelliskorko, takaisinmaksuajat, sekä se, että tarjoaako lainapaikka esimerkiksi jonkinlaisia etuja omille asiakkailleen. Tällaisia voivat olla vaikkapa lyhennysvapaat kuukaudet. Lainavertailujen ja arvostelujen avulla löytää kuitenkin helposti haluamansa tiedot, ilman että niiden etsimiseen täytyy käyttää tunteja omaa kallisarvoista aikaa. Voit hakea kulutusluottoa monesta paikasta helposti yhdellä hakemuksella.