Miksi valita kulutusluotto osamaksun sijaan?

Monet yritykset tarjoavat mahdollisuudet maksaa ostokset osamaksulla. Laskun voi pilkkoa pienimmillään kahteen erään ja pisimmillään ostoksia voi maksaa takaisin jopa vuosien ajan. Osamaksussa ei ole juuri neuvottelemisen varaa, vaan korko ja kulut ovat sellaiset kuin ilmoitetaan. Jos esimerkiksi kodinkone hajoaa, voi olla järkevämpää ostaa se kulutusluotolla osamaksun sijaan.

Kulutusluottojen etu on kilpailutus. kilpailuttamalla pystyy säästämään runsaasti rahaa, joten muutaman minuutin työ kannattaa. Kun luottoja kilpailuttaa, pystyy löytämään kaikista edullisimman luoton. Luotonantajien laatimat ehdot ja säännöt nimittäin poikkeavat toisistaan monilta osin.

Vaikka osamaksun hakeminen on todella helppoa, ei kulutusluoton hakeminen ole yhtään sen vaikeampaa. Kulutusluotto tulee hakea ennen ostosten tekoa, kun taas osamaksua voi hakea ostosten teon yhteydessä. Molemmissa tapauksissa luottopäätöksen saa yleensä välittömästi.

Joskus kulutusluotto on osamaksua helpompi saada. Kulutusluottoja on nimittäin erilaisia. Pieni pikavippi myönnetään monesti, vaikka hakijalla ei olisi vakituista, kokoaikaista työpaikkaa. Osamaksun myöntämistä varten vaaditaan yleensä säännölliset tulot.