Lainalaskuri – miten hyödynnän sitä?

Tässä blogikirjoituksessa ajattelimme käsitellä sellaista aihetta kuin lainalaskuri ja sitä, miten sitä hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla lainanhakuprosessissa?

Kuten varmasti moni tietää, useimpien lainapaikkojen sekä pankkien etusivulta löytyy tänä päivänä helppokäyttöinen lainalaskuri, jonka avulla voi näppärästi hahmottaa sitä, kuinka paljon laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan ja sitä minkälaisia sen kuukausittaiset takaisinmaksuerät tulevat olemaan.

Lainalaskuri siis auttaa lainanhakijaa etsimään itselleen ja omiin tarpeisiin sopivan lainan helposti ja nopeasti!

Lainalaskurin käyttö on helppoa

Lainalaskurin käyttäminen on myös äärimmäisen helppoa. Lainasummaa ja laina-aikaa muuntelemalla pystyykin todella helposti tarkastelemaan mm. sitä, että miten paljon erikokoiset lainasummat tulevat maksamaan ja kuten sanottua, minkälaisia niiden kuukausittaiset takaisinmaksuerät tulevat olemaan. Yleensä lainalaskurin käyttö onkin se ihan ensimmäinen askel lainanhakuprosessissa.

Lainalaskuri auttaa ymmärtämään sitä miten kuukausittainen maksuerä muodostuu

Lainalaskurin avulla on siis todella helppo ymmärtää lainan kustannusten vaikutus lainan kuukausierään. Kyseessä on todella kätevä työkalu lainanhakijoille, riippumatta siitä minkä kokoista lainaa ollaan hakemassa.

Yksinkertaisesti sanottuna, lainalaskuri on siis lainanhakijoille kohdennettu kätevä väline, jonka avulla voi laskea helposti lainan määrän, sekä todellisen kulurakenteen.

Lainalaskurien tarkoitus on esitellä mahdollisimman selkeä laskelma lainasumman kustannuksista, jonka myötä lainan hakemisesta tulee helpompaa ja nopeampaa!

Lainalaskurit ovat suuntaa antavia

Kannattaa kuitenkin huomioida, että useimmat lainalaskurit ovat suuntaa antavia, eli vasta lainatarjous antaa tarkat ja yksityiskohtaiset tiedot lainan todellisesta kulurakenteesta, kuin myös takaisinmaksueristäkin. Lainalaskuri siis antaa viitteellistä tietoa siitä millainen laina olisi lainanhakijalle parhaiten soveltuva. Huomioi siis, että lainalaskurin antamat tiedot eivät ole yhtä kuin lainatarjous!

Useimmat lainalaskurit kertovat kuitenkin lainan määrän, takaisinmaksuerien määrän, koron sekä maksuajan, toisin sanoen siis lainaajalle lainasta kertyvät keskivertokulut.

Lainalaskureissa on myös olemassa eroja, eli jotkut niistä saattavat esitellä varsin yksityiskohtaisiakin tietoja, sekä kertoa lainanhakijalle lainan nimelliskoron lisäksi myös lainan todellisen vuosikoron, kuin myös lainan kuukausieränkin. Yhteistä kaikille lainalaskureille on kuitenkin se, että niiden käyttö ei maksa mitään. Niitä voi ja kannattaa siis turvallisin mielin hyödyntää lainan hakuprosessissa.

Suunnittele lainalaskurin avulla sinulle parhaiten sopiva laina

Lainalaskuri löytyy nykyisin oikeastaan kaikkien luotonantajien verkkosivuilta ja suurin osa lainanhakijoista onkin oppinut hyödyntämään niitä. Syitä miksi käyttää lainanhaussa apuna lainalaskuria on useita. Sen avulla voi nimittäin helposti ja näppärästi suunnitella juuri itselle sopivaa lainaa ja lainasummaa. Sen avulla on myös helppo ja nopea löytää juuri omaan tilanteeseen sopiva laina, niin että oma talous pysyy takaisinmaksuista huolimatta hyvin balanssissa.

Lainalaskureita voi hyödyntää oikeastaan minkä tahansa lainatuotteen tarkasteluun, eli sekä laina-ajaltaan lyhyiden, kuin myös pitkien lainojen kulujen laskentaan. Netistä löytyvillä lainalaskureilla voi siis helposti tarkastella joustoluottojen, kulutusluottojen, kertaluottojen tai vaikka autolainan kulurakennetta ja takaisinmaksua.

Yleensä lainalaskuriin syötetään vain lainamäärä ja laina-aika, jotkut luotonantajat saattavat myös pyytää muitakin tietoja. Hyvin usein kuitenkin pelkkä lainasumma ja laina-aika riittävät tiedoiksi, jonka avulla muodostetaan lainaajalle viitteellinen arvio lainan kuluista yms.

Hyvin usein lainalaskuri (joka löytyy jonkun luotonantajan sivuilta) toimii niin, että tiedot siihen syötettyään, lainaaja voi niin halutessaan jatkaa suoraan lainahakemukseen vain muutamalla klikkauksella. Kuten sanottua, kyseessä on siis ensimmäinen askel lainanhakuprosessissa. Jos lainalaskurin antamat tiedot vaikuttavat hyville, pääsee lainahakemuksen täyttämään ja lähettämään eteenpäin välittömästi.

Lainalaskuri auttaa päätöksenteossa

Lainalaskurin avulla on siis helpompi tehdä päätös sopivasta ja omaan talouteen sopivasta lainasummasta, sekä siitä että mihin omat rahkeet riittävät. Itsenäisesti kulujen laskeminen on toki myös mahdollista, mutta tosiasia kuitenkin on, että lainalaskurin avulla siitä tulee huomattavasti helpompaa.

Syy miksi useimmat luotonantajat tarjoavat lainalaskurin lainanhakijoille käyttöön, on esimerkiksi se, että niiden avulla lainanhakijan elämä helpottuu, kun tiedossa on se että minkäkokoinen laina olisi itselle paras. Jos lainanhakijalla on esimerkiksi vielä epäselvyyttä siitä, että minkälainen lainasumma tai maksuaika olisi paras, on lainalaskurin avulla helppo tehdä päätös.

Koska lainalaskuri helpottaa päätöksen tekoa lainasumman ja laina-ajan suhteen, niin tämän lisäksi se myös omalta osaltaan nopeuttaa lainanhakuprosessia. Esimerkiksi Hertan lainalaskuri on uskomattoman simppeli ja ilmoittaa sinulle tuossa tuokiossa sen, kuinka paljon lainan kuukausittainen takaisinmaksuerä on karkeasti arvioituna. Lainasummaa ja laina-aikaa muuntelemalla voitkin nähdä välittömästi miten se vaikuttaa takaisinmaksuerien suuruuteen.

Lue myös näitä poimintoja

Katso miten paljon voit lainaa herttalainaan kautta

Kuukausierä

/kk

Lainamäärä

Maksuaika

vuotta
Lainan arvioudut korot ja kulut ovat koko laina-ajalta yhteensä . Esimerkki: 10 000€, 5 vuoden ajaksi = 11 623€ jos todellinen vuosikorko on 6,26% jossa esimerkkikorko 5,00%, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€.