Pankkitunnukset ja Mobiilivarmenne lainan haussa

Pankkitunnukset ja Mobiilivarmenne lainan haussa

Tämän kertaisessa blogikirjoituksessa käsittelemme hieman tarkemmin aihetta, pankkitunnukset ja Mobiilivarmenne lainanhaussa. Kummatkin edellä mainituista näyttelevät nimittäin todella suurta osaa tämän päivän lainanhakuprosessissa, varsinkin sellaisessa tapauksessa, kun laina haetaan netistä.

Pankkitunnukset ja Mobiilivarmenne ovat kummatkin myös nopeuttaneet omalta osaltaan lainanhakuprosessia, sillä niiden avulla lainanhakija voidaan tunnistaa aukottomasti, ilman että henkilöllisyyttä tarvitsee todentaa esimerkiksi henkilöllisyystodistuksen tms. avulla.

Mobiilivarmenne – helppo ja nopea tapa tunnistautua

Mobiilivarmenne on yksinkertainen ja todella nopea tapa kirjautua esimerkiksi lainasivustolle, omaa matkapuhelinta käyttäen.

Mobiilivarmenne on myös todella helppo ja nopea ottaa käyttöön, sillä se löytyy omasta SIM-kortista. Niin halutessasi voit myös vierailla oman operaattorisi myymälässä, jossa osataan auttaa asian suhteen. Ei siis ole väliä onko sinulla DNA, Elisa vai kenties Telia liittymä, Mobiilivarmenne on saatavilla kaikissa niissä.

Tänä päivänä Mobiilivarmenteen avulla voi siis paitsi hakea lainaa ja hyväksyä sen sähköisesti, niin tämän lisäksi myös asioida jopa 20 000 eri palvelussa. Mikä parasta, Mobiilivarmenne kulkee aina mukanasi, eli voit hoitaa esimerkiksi laina-asiat kuntoon myös liikkeellä ollessasi.

Verkkopankkitunnukset – allekirjoita laina helposti

Verkkopankkitunnukset saat omasta pankistasi, jos sellaisia ei sinulla vielä ole. Tänä päivänä useimmilla on kuitenkin jo käytössä verkkopankkitunnukset, sillä niiden avulla hoidetaan paitsi omat pankkiasiat, niin tämän lisäksi myös asioidaan monissa virastoissa, sekä tehdään ostoksia. Myös lainanhaussa verkkopankkitunnukset näyttelevät tänä päivänä suurta osaa.

Suomalaisista pankeista verkkopankkitunnukset otti ensimmäisenä käyttöön Osuuspankki, joka aloitti nettipankkipalvelujen tarjoamisen jo vuonna 1996. Pankkitunnukset ovat siis olleet jo parikymmentä vuotta suomalaisten käytössä, helpottaen arkea ja nopeuttaen maksutapahtumia sekä tunnistautumista eri palveluihin.

Verkkopankkitunnukset saa helposti ja nopeasti käyttöön kaikista Suomessa toimivista pankeista, kuten esimerkiksi:

  • Nordea
  • Osuuspankki
  • Danske Bank
  • Säästöpankki
  • Ålandsbanken
  • Aktia
  • POP-pankki
  • Handelsbanken

Kuten sanottua, jos sinulla ei ole vielä verkkopankkitunnuksia, niin saat ne näpsäkästi käyttöösi joko vierailemalla pankkisi konttorissa tai avaamalla asiakassuhteen verkossa. Verkkopankkitunnukset saa siis käyttöön todella nopeasti ja konttorissa saat myös apua niiden käyttöön ottamisessa, jos kyseinen asia ei ole sinulle vielä tuttu juttu.

Miten pankkitunnukset ja Mobiilivarmenne toimivat lainanhaussa?

Sekä pankkitunnukset kuin myös Mobiilivarmenne toimivat kummatkin isona apuna lainanhaussa. Yleensä lainanhakija kirjautuu palveluun joko pankkitunnuksia tai Mobiilivarmennetta käyttäen, heti lainanhakuprosessin alkuvaiheessa. Tämä on hyvä asia, sillä kirjautuminen edellä mainittuja tunnuksia käyttämällä tunnistaa hakijan, eikä lainaajan tarvitse lähettää henkilöllisyyden todentavia dokumentteja lainapaikalle. Tunnistautumisen jälkeen täytetään vain yksinkertainen lainahakemus, johon ei yleensä mene aikaa kuin vain muutama minuutti.

Jos päätät täyttää Herttalainan hakemuksen, niin pääset täyttämään sen ilman verkkopankki tai Mobiilivarmenne tunnistautumista. Tunnistautuminen Hertalla tapahtuu vasta siinä vaiheessa, kun hyväksyt jonkun sinulle välitetyistä lainatarjouksista. Toisin sanoen siis, lainatarjous allekirjoitetaan sähköisesti, joko verkkopankkitunnuksia tai Mobiilivarmennetta käyttäen, sillä tunnusten käyttö vastaa allekirjoitustasi. Kun olet allekirjoittanut lainasopimuksen, maksetaan rahat tilillesi heti.

Muistathan että saat Herttalainan lainahakemuksella itsellesi jopa 30+ hyväehtoista ja edullista lainatarjousta. Voit hakea vakuudetonta lainaa 100 – 60 000 euroa ja maksuaikaa lainalle voit saada 1 – 20 vuotta, lainasummasta riippuen. Herttalainan avulla lainan hakeminen voi tapahtua mihin vuorokauden aikaan tahansa, eikä sinun tule sopia erillisiä tapaamisaikoja.

Sähköinen tunnistautuminen sekä lainasopimuksen allekirjoitus ovat kummatkin siis seikkoja, joiden avulla lainan hakemisesta on tullut, jos mahdollista entistäkin helpompaa ja nopeampaa.

Mikä on Tupas- tunnistautuminen?

Tupas tarkoittaa Tunnistuspalvelu Standardia, jonka avulla pystytään varmistamaan verkkokäyttäjän henkilöllisyys.
Kun puhutaan sähköisestä tunnistautumisprosessista, niin verkkopankkitunnusten ja Mobiilivarmenteen lisäksi siihen lasketaan myös kolmas tunnistautumistapa, joka on Väestörekisterikeskuksen kansalaisvarmenne.

Kansalaisvarmenne on sekin helppo ottaa käyttöön, sillä se löytyy poliisin myöntämästä henkilökortista. Ennen käyttöön ottoa kansalaisvarmenne tulee kuitenkin aktivoida. Tätä kyseistä tunnistautumistapaa ei kuitenkaan käytetä lainaa netistä haettaessa.

Verkkopankkitunnukset ovat siis se kaikkein yleisin sähköinen tunnistautumistapa. Verkkopankkitunnuksilla voi hakea lainaa ja ne ovat myös tuttu asia entuudestaan monille, esimerkiksi Kelan, Verohallinnon tai Suomi.fi:n sivustoilla asioinneille henkilöille.

Verkkopankkitunnistautumisen suuri suosio on siis helppo ymmärtää, sillä ne ovat tosiaan oikeastaan kaikilla jo käytössä, mutta tämän lisäksi ne ovat myös äärimmäisen turvallisia käyttää. Tänä päivänä kuluttajia myös ohjataan yhä enemmän käyttämään sähköisiä palveluja, jonka takia esimerkiksi lainan hakeminen netistä verkkopankkitunnusten avulla koetaan helpoksi.