Parhaat lahjavinkit joka tilanteeseen!

Mielenkiintoinen ja ajankohtainen aihe vuodenajasta riippumatta on lahjavinkit. Juhlia on nimittäin ympäri vuoden ja voi olla hyvinkin haasteellista keksiä hyvää lahjaa, olipa sitten kyseessä joululahja, syntymäpäivälahja, isänpäivälahja, äitienpäivälahja, ylioppilas – tai ammattiin valmistujaislahja, hääparin lahja tai lahja 50 -vuotta täyttävälle.  Lahjan ostaminen on siis usein yllättävänkin haasteellista.

Se on haasteellista jopa tilanteessa, jossa lahjansaaja on itselle läheinen ihminen. Tämän kertaisessa blogikirjoituksessamme annammekin muutamia vinkkejä siihen, minkälaisia lahjoja voi ystäville, läheisille tai vaikka työkavereille antaa, olipa sitten kyseessä mikä juhlapäivä tahansa.

Aineettomat lahjat ovat nykypäivää

Kuten moni varmasti tietää, nykyään kovaa huutoa ovat konmaritus, minimalisimi sekä aineettomat lahjat. Sellaisille ihmisille jotka eivät kaipaa lisää rompetta nurkkiin pyörimään, voikin olla hyvin haastavaa keksiä lahjaa. Kuitenkin joissakin tilanteissa lahja olisi kohteliasta antaa.

Henkilölle jotka ovat pyrkineet pääsemään eroon kaikesta turhasta ja noudattavat minimalistista elämäntapaa, hyviä lahjaideoita voivat olla esimerkiksi siivouspäivä, eli lahjanantaja tarjoutuu tekemään siivouksen lahjansaajan kodissa.

Myös päivällinen tai illallinen voi olla mukava idea, kun lahjansaaja voi rentoutua ja pääsee istumaan valmiiseen pöytään.

Yhteinen aika on aina myös hyvä lahjaidea, eli henkilön voi viedä vaikka elokuviin tai konserttiin, jossa voi viettää laatuaikaa ja nauttia hyvästä viihteestä.

Kuntosalijäsenyys kuin myös äänikirjat ovat kummatkin mielenkiintoisia ja varsin hyviä lahjoja ja ne myös soveltuvat oikeastaan kenelle tahansa, ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Suomessa on myös mahdollista nykyisin ostaa Museokortti, joka maksaa vain 69 euroa. Se avaa ovet yli 300 suomalaiseen museoon. Kortti on voimassa 12 kuukauden ajan, eli aikaa museoissa kiertelyyn on mukavasti. Aivan varmasti sellainen henkilö, joka on innostunut historiasta, taiteesta tai erilaisista näyttelyistä, ilahtuu kyseisestä lahjasta suuresti.

Nykyisin tarjolla on myös erilaisia ns.aineettomia lahjoja, joissa lahjan saajan puolesta voi lahjoittaa rahaa jollekin hyväntekeväisyysjärjestölle. Tämä onkin todella hyvä lahja maailmanparantajille ja sellaisille, jotka uskovat että jokainen meistä voi saada omalla toiminnallaan muutoksia aikaan.

  • Siivous – anna lahjaksi kodin suursiivous, niin että lahjan saaja voi rentoutua
  • Päivällinen/Illallinen/Brunssi – anna lahjaksi huikeita makuelämyksiä
  • Elokuviin/konserttiin – vie juhlakalu katsomaan hyvää elokuvaa tai kuuntelemaan lempibändiään
  • Äänikirja – osta äänikirja josta tiedät lahjan saavan ilahtuvan
  • Kuntosalikortti- hommaa lahjaksi kuntosalijäsenyys päiväksi, viikoksi, kuukaudeksi tai vaikka vuodeksi
  • Museokortti – osta pääsee jopa 300 eri museoon vain 69 eurolla
  • Hemmotteluhoito – osta lahjaksi manikyyri, pedikyyri, hieronta, kasvohoito tai vaikka Intialainen päähieronta

Mieti lahja tarkkaan, niin että se ilahduttaa lahjan saajaa

Ihan kaikki eivät kuitenkaan ole ns. aineettomien lahjojen ystäviä ja silloin perinteiset lahjat voivatkin olla hyvä ja varteenotettava vaihtoehto. Aineellisia lahjoja ovat esimerkiksi korut, kellot, vaatteet, lahjakortit, kirjat, elektroniikka yms.

Lahjan ostamisessa kaikkein tärkeintä olisikin aina pohtia se, että minkälainen henkilö lahjansaaja on ja mistä hän pitää? Lahjan ideana on nimittäin ensisijaisesti ilahduttaa lahjan saajaa, vaikka toki myös ajatus taustalla on tärkeä ja sydäntä lämmittävä.

Olipa kyseessä sitten minimalistinen, aineeton tai tavaralahja, niin joka tapauksessa lahjojen ostaminen maksaa aina jotakin. Tälläisessä tilanteessa on hyvä hyödyntää netistä haettavia lainoja, eli esimerkiksi pikalainoja tai joustoluottoja, mutta myös luottokortti on upeana apuna lahjojen ostelussa.

Kun on käytettävissä hieman enemmän taloudellista pelivaraa, niin silloin voi myös keskittyä ostamaan läheisille ihmisille juuri sellaisia lahjoja mistä he ilahtuvat. Kannattaa siis ehdottomasti lukea lisää lainatietoutta meidän sivuiltamme. Jos tuntuu siltä, että tarvetta edulliselle lainarahalle olisi, niin se hoituu kuntoon tuossa tuokiossa Herttalainan lainahakemuksella, joka kilpailuttaa puolestasi jopa reilut 30+ eri pankkia ja rahoituslaitosta. Tämän ansiosta sinulle on tarjolla aina edullisin mahdollinen laina mitä markkinoilla sillä hetkellä on tarjolla.