Lainaa viikonloppuna

Lainaa lauantaina

Tiesitkö että myös lauantaisin voi hakea lainaa. Ilahduttavan monet lainapaikat nimittäin ovat tiedostaneet sen, että rahapula tai ihan vaan ylimääräisen rahan tarve voi tulla myös viikonloppuna. Todella moni netin lainapaikka tarjoaa siis nykyisin lainaa haettavaksi myös lauantaisin ja sunnuntaisin.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että suurempien lainasummien kyseessä ollessa lainan hakeminen viikonloppuna voi olla hieman hankalampaa. Yleensä nimittäin suuria lainasummia haettaessa, lainapaikka tarvitsee lainahakemuksen tueksi myös muita dokumentteja. Pyydettyjä lisäliiteitä voivat olla esimerkiksi palkka- tai eläketodistus tai vaikka viimeisin verotuspäätös. Jotta lainahakemus pystyttäisiin käsittelemään, tulee siis lainapaikan asiakaspalvelun tai lainakäsittelyn olla avoinna. Ilahduttavan monella lainahakemuksia käsitellään nykyisin myös viikonloppuisinkin, mutta ei ihan kaikilla.

Hyvin usein kuitenkin suuremmat lainasummat haetaan arkipäivisin, sillä esimerkiksi isojen kulutusluottojen avulla moni lainanhakija rahoittaa vaikkapa remonttia, auton vaihtoa tai jotain muuta sellaista hankintaa jota yleensä ollaan harkittu jo hieman pidempäänkin. Isoja lainasummia ei siis yleensä haeta ex tempore.

Yleensä siis lauantaina haettava laina on pikavippi tai pikalaina. Lainarahan tarve saattaa nimittäin viikonloppuna syntyä hyvinkin yllättäen, mutta ei yleensä ole kovinkaan suuri. Viikonloppuna rahaa saatetaan hakea vaikkapa matkaan, shoppailuun tai mikä ettei juhlimiseenkin. Tästä syystä erilaiset pikalainat sopivat summiensa puolesta paremmin kuin hyvin myös lauantaisin haettavaksi.

Pikavippien ja erilaisten pienlainojen hakemisessa ei yleensä myöskään viikonloppuna ole minkäänlaista ongelmaa, niiden hakuprosessit ovat nimittäin tänä päivänä usein loppuun saakka automatisoituneita. Tästä syystä pienehkön lainan tilille saa myös lauantaina jopa yllättävänkin nopeasti, sekä totta kai myös aina ilman vakuuksia tai ylimääräisten liitteiden lähettelyä.

Lainaa sunnuntaina

Myös sunnuntaisin voi hakea lainaa. Monet lainapaikat tarjoavat siis nykyisin lainaa haettavaksi myös viikonloppuisin. Toki suurempien lainasummien kyseessä ollessa, lainan haku varsinkin sunnuntaina voi olla hieman haasteellisempaa. Lainasummien noustessa korkeiksi, jotkut lainapaikat saattavat nimittäin vaatia esimerkiksi palkkatodistuksia tai muita liitteitä lainahakemuksen tueksi. Yleensä näissä tapauksissa lainapaikan asiakaspalvelun tulee olla siis avoinna.

Mutta koska todella monet pikavipit ja pienlainat haetaan alusta loppuun saakka automatisoituneen lainanhakuprosessin avulla, niin niiden hakeminen ja saaminen tilille sunnuntaisin on täysin mahdollista ja yleensä vielä suhteellisen nopeaa. Harva kuitenkaan hakee maksimilainasummia sunnuntaisin, eli yleensä viikonloppuisin haettavat lainat ovat juuri edellä mainittuja pikalainoja, jotka ovat huomattavasti helpompia ja nopeampia hakuprosessinsa suhteen kuin esimerkiksi kulutusluotot.