Luottoraja / Limiitti

Luottoraja / Limiitti

Luottoraja eli limiitti on se luoton määrä, joka määritellään joustoluoton, luottotilin tai luottokortin hakijalle luottohakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Hyvin usein esimerkiksi joustoluotoissa luottoraja liikkuu välillä 500 – 5 000 euroa. Nykyisiltä lainamarkkinoilta löytyy myös sellaisia toimijoita, jotka mahdollistavat jopa 50 000 euron luottorajan.

Luottokorteissa luottorajat ovat yleisimmin 1 000 – 10 000 euroa, mutta myös 20 000 euron luottorajoja on nykyisin monipuolisesti tarjolla. Tietyt Premium tason luottokortit mahdollistavat myös niin sanotun avoimen limiitin, joka tarkoittaa sitä että luottokortilla tehdyille ostoille ei ole määritelty ylärajaa.

Mitä luottoraja tarkoittaa?

Kun joustoluotolle tai luottotilille määritellään luottoraja, niin se tarkoittaa sitä, että kyseinen luotto on tuohon määriteltyyn limiittiin saakka jatkuvasti asiakkaan käytössä. Lainaa voi siis nostaa aina niin halutessaan ja juuri sellaisia summia kuin se itselle sattuu sillä hetkellä sopimaan.

Luottoraja eli limiitti kertoo siis sen, miten paljon luottoa voi enimmillään nostaa. Huomionarvoista on myös se, että vaikka lainanhakijalle määriteltäisiinkin esimerkiksi 10 000 euron suuruinen limiitti eli luottoraja, niin koko lainasummaa ei ole kuitenkaan pakko nostaa kerralla. Joustoluottojen ja luottotilien yksi suurimpia etuja onkin juuri se, että niitä voi nostaa pienissä erissä tai niin halutessaan vaikka koko lainasumman kerralla.

Mitä limiitti tarkoittaa?

Limiitti tarkoittaa itse asiassa samaa kuin luottoraja, eli se kertoo minkä kokoinen luoton yläraja lainalle/luotolle on määritelty. Lainaaja voi nostaa esimerkiksi joustoluoton kyseessä ollessa luottoa tililleen limiitin sallimissa puitteissa. Myös luottokorteille on määritelty limiitti eli luottoraja. Kortinhaltija voi siis tehdä ostoksia luottokortillaan niin paljon kuin limiitti eli luottoraja antaa myöten.

Lue myös näitä poimintoja

Miten suuren luottorajan/limiitin voin saada?

Kuten sanottua, suurin osa netin lainapaikoista kuin myös perinteisistä kivijalkapankeistakin tarjoaa luottorajaa, joka asettuu välille 500 – 5 000 euroa. Viime vuosina markkinoille on kuitenkin rantautunut suuri määrä myös sellaisia toimijoita, jotka mahdollistavat jopa 50 000 euron luottorajan eli limiitin.

Luonnollisestikin lainanhakijan kannalta on parempi mitä suurempi luottoraja/limiitti on, sillä se tuo enemmän joustoa arkeen. Suuren luottorajan avulla voi nimittäin hoitaa monenlaisia asioita kuntoon elämässä helposti ja nopeasti.

Katso miten paljon voit lainaa herttalainaan kautta

Kuukausierä

/kk

Lainamäärä

Maksuaika

vuotta
Lainan arvioudut korot ja kulut ovat koko laina-ajalta yhteensä . Esimerkki: 10 000€, 5 vuoden ajaksi = 11 623€ jos todellinen vuosikorko on 6,26% jossa esimerkkikorko 5,00%, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€.

Miten luottoraja / limiitti määritellään?

Jokaiselle lainanhakijalle määritellään oma henkilökohtainen limiitti eli luottoraja, joka perustuu lainanhakijan antamiin tietoihin. Limiitin/luottorajan suuruuteen vaikuttaa siis lainanhakijan taloudellinen tilanne, tulotaso, asumismuoto, sekä mahdolliset muut lainat. Luotonantajat tarkistavat myös lainanhakijan aiemman maksuhistorian. Mitä parempi ja vakaampi taloudellinen tilanne lainanhakijalla on, sitä korkeampi limiitti/luottoraja hänelle on myös saatavilla.