Joulu palmupuiden katveessa?

Yhä useampi suomalainen suuntaa jouluksi etelän maille, nauttimaan auringosta ja lämmöstä. Oletko miettinyt, miltä tuntuisi viettää joulua valkoisella hiekkarannalla istuen ja aaltojen tyrskettä kuunnellen? Olisiko tänä vuonna tullut aika pakata laukut, jättää joulustressi unholaan ja matkata kylmästä lämpimään?

Jos olet haaveillut lämpimästä joulusta, niin sen toteuttaminen ei edes ole vaikeaa. Ei edes siinä tapauksessa, vaikka veronpalautukset olisikin jo käytetty ja tilin saldoa katsoessa sydän ei pamppailisikaan ilosta.

Tämän kertaisessa Hertta blogissa uppoudumme siis aiheeseen lämmin joulu. Kerromme myös sen, mitkä kohteet ovat lämpimiä myös jouluna ja mitä vaihtoehtoja löytyy matkan rahoittamiseen?

Sopisiko lämpöinen joulu sinun suunnitelmiisi?

Lämmin joulu jossain eksoottisessa kohteessa kiinnostaa yhä useampia suomalaisia. Se ei olekaan mikään ihme, sillä arki on jatkuvasti kiireisempää ja jouluna moni haluaa rentoutua, ilman velvoitteita tai joulustressiä.

Lämmin joulu kuitenkin jakaa vahvasti mielipiteitä, sillä joillekin jouluun kuuluu olennaisena osana lumi, pimeys ja pakkanen. Jos kuitenkin jatkuva pimeys alkaa käydä hermoille ja tuntuu että siihen tarvitsisi pientä taukoa, on joululoma mitä parhain hetki ottaa irtiotto arjesta ja lentää lämpimään pakkasta pakoon.

Olipa kohde mikä tahansa, niin tärkeintä on kuitenkin se, että loma on stressitön ja antaa virtaa uuteen tulevaan vuoteen. Loppuvuoden pölyt ja rasitukset saakin karistettua hyvin jaloistaan rentouttavalla lomalla, jossa aikaa voi viettää yhdessä läheisten kanssa, arkihuolista piittaamatta.

Missä on lämmintä myös jouluna?

Kun suunnitelmissa on leppoisa ja rentouttava joulu jossain upeassa kohteessa, kannattaa myös ottaa selville, että kyseinen kohde todella myös pystyy tarjoamaan aurinkoa ja lämpöä joulukuussa.

Moni aurinkoisimmista kohteista on niin sanottuja kaukomatkoja, mutta kaikeksi onneksi lämpimään on mahdollista päästä myös hieman lyhyemmillä lentotunneilla. Esimerkiksi Kanariansaaret ja Teneriffa ovat kummatkin hyviä esimerkkejä kohteista, joihin lentää suomesta vain noin kuudessa tunnissa ja perillä pääsee nauttimaan upeasta kelistä ja kohteen vieraanvaraisuudesta.

Jos joululomaa on mahdollista saada hieman enemmänkin ja budjetti antaa periksi, niin silloin Karibia, Havaiji tai vaikkka Thaimaa voivat olla hyviä vaihtoehtoja.

Muita mielenkiintoisia ja takuuvarmasti lämpimiä kohteita ovat:

  • Kypros
  • Madeira
  • Dubai
  • Miami (USA)
  • Goa (Intia)
  • Kap Verde
  • Etelä-Afrikka
  • Australia

Kannattaa myös miettiä sitä, että minkäverran kohteessa tulisi olla lämmintä? Esimerkiksi Espanja, Kreikka ja Malta ovat myös jouluna kohteita joissa pääsee nauttimaan +20 asteen lämmöstä ja takuuvarmasta auringosta. Jos kuitenkin toiveissa on trooppinen ilmasto, niin sillon on parasta lähteä suosiolla hieman kauemmaksi.

Olipa kohde mikä tahansa, niin matka kannattaisi aina varata hyvissä ajoin. Joulumatkat nimittäin myydään yleensä loppuun varhaisessa vaiheessa. Luonnollisesti aikainen lintu nappaa yleensä myös ne kaikkein parhaimmat ja edullisimmat tarjoukset itselleen. Toisin sanoen, ajoissa varattu matka on usein myös edullinen.

Jos kuitenkin lämmin joulu putkahtaa mieleen vasta marraskuussa, niin silloin kannattaa tarkkailla sivustoja, joista voi löytää hyvinkin edullisesti ns. viime hetken matkoja tai äkkilähtöjä. Jos matkan varaaminen on jäänyt viime tippaan, niin silloin kohde kannattaa pitää avoinna, eli toisin sanoen katsoa avoimin mielin minne pääsisi edullisesti.

Mistä rahat joulumatkan tekoon?

Kun suunnitellaan joulua palmupuun katveessa, vaikuttaa kohteen valintaan yleensä myös käytettävissä oleva matkabudjetti. Kaikeksi onneksi unelmien matka ei kaadu matkan hintaan, sillä edullisen ja hyväehtoisen matkalainan voi hakea helposti esimerkiksi Herttalainan hakemuksella.

Kannattaa siis laskea paljonko rahaa pitäisi olla ja hakea tarvittava summa helposti kauttamme. Mikä parasta, kaikki Herttalainan kautta haettavat lainat ovat myös aina saatavilla ilman vakuuksia tai takaajia ja niille voi saada maksuaikaa jopa 20 vuotta, lainasummasta riippuen.

Jos matkalaina päädytään hakemaan Hertan hakemuksella, tarkoittaa se myös sitä, että kohde voi olla mikä vain, sillä Hertan kautta voi hakea lainaa aina 100 eurosta, jopa 60 000 euroon saakka. Niin halutessaan voi siis tarjota upean joulumatkan, kera unohtumattomien muistojen, vaikka koko perheelle tai kaveriporukalle.

Matkabudjettia suunnitellessa, kannattaa myös ottaa huomioon lentojen ja majoituksen lisäksi matkan muut kulut, eli rahaa kannattaa varata myös kohteesta nauttimiseen. Liian pienellä budjetilla ei siis kannata matkaan lähteä. Luonnollisesti matkabudjetti riippuu täysin valitusta kohteesta, kuin myös matkaajan omista toiveista matkan suhteen.