Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia

Netistä haettavat lainat ovat tänä päivänä lähestulkoon kaikki saatavilla ilman vakuuksia ja takaajia. Tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että laina on saatavilla ilman että lainanhakijan täytyy laittaa pantiksi omaa omaisuuttaan tai hankkia lainalle takaajaa. Kuluttajat ovatkin olleet todella ilahtuneita vakuudettomien lainojen suuresta valikoimasta, sillä tottahan toki se helpottaa ja nopeuttaa koko lainanhakuprosessia, kun aikaa ei tarvitse käyttää takaus- tai vakuusasioiden selvittelyyn.

Vakuudettomissa lainoissa saattaa kuitenkin usein olla hienoisesti korkeampi korkotaso, kuin sellaisissa lainoissa joissa edellytetään vakuutta tai takaajaa. Tämä on täysin luonnollista, sillä luotonantajalla on tässä tapauksessa huomattavasti suurempi riski tappioihin.

Kun haetaan netistä lainaa, niin tarjolla on nykyisin monenlaisia lainatuotteita. Niitä ovat esimerkiksi pikavipit, pikalainat, joustoluotot, kulutusluotot ja yhdistelylainat. Yleensä kaikki edellä manituista ovat saatavilla ilman vakuuksia tai takaajia.

Koska lainatuotevalikoima on nykyisin todella laaja, niin lainanhakijan kannattaakin pohtia kaikessa rauhassa, että mikä tarjolla olevista lainatuotteista olisi itselle se paras mahdollinen. Luonnollisesti eri lainattuotteet sisältävät erilaisia lainaehtoja, mutta myös niiden kuluissa ja koroissa on vaihtelua lainapaikka – ja lainatuotekohtaisesti. Voit kuitenkin vertailla tarjolla olevat lainatuotteet ja luotonantajat helposti ja nopeasti avullamme, täyttämällä helpon ja nopean Herttalaina hakemuksen!

Lainaa ilman vakuuksia

Se että laina on saatavilla ilman vakuuksia tarkoittaa sitä, että lainanhakijalla ei tarvitse olla mitään arvokasta omaisuutta jonka hän laittaisi pantiksi lainaa vastaan. Ilman vakuuksia saatavat lainat ovatkin helpottaneet huomattavasti monien lainanhakijoiden elämää, sillä nykyisin lainaa voi hakea oikeastaan kuka tahansa, kunhan luottotiedot ovat kunnossa.

Mikä parasta, ilman vakuuksia saatavia lainoja voi hakea myös suhteellisen suuriakin summia netin kautta, eli jopa 70 000 euroa. Luonnollisesti myös pienemmät lainasummat, joita tarjoavat ensisijaisesti pikavipit, ovat nekin aina saatavilla ilman vakuuksia.

Kun lainaa haetaan ilman vakuuksia, ei lainanhakijalla tarvitse siis olla mitään pantattavaa omaisuutta. Hyvin usein lainapaikka saattaa kuitenkin edellyttää, varsinkin suurempien summien kyseessä ollessa, että lainanhakijalla on säännölliset tulot. Säännöllisiksi tuloiksi lasketaan esimerkiksi palkka- tai eläketulot.

Mutta hätä ei ole tämän näköinen vaikka lainanhakijalla ei olisikaan säännöllisiä tuloja ja toiveissa olisi hakea hieman suurempikin summa vakuudetonta lainaa. Suurin osa netin lainapaikoista mahdollistaa nimittäin nykyisin lainan hakemisen myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tämä voikin olla todella varteenotettava idea, varsinkin silloin, jos oma taloudellinen tilanne ei ole paras mahdollinen tai lainasumma joka on toiveissa hakea nousee hieman korkeammaksi. Myös meidän hakemuksella lainaa voi niin halutessaan hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa!

Kuten aiemmin jo mainittiin, ilman vakuuksia saatavissa lainoissa korkotaso on yleensä hitusen vakuudellisia lainoja korkeampi. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että kun lainapaikka myöntää lainan pelkkien tulotietojen ja aiemman maksuhistorian perusteella, niin luonnollisesti se ottaa itse huomattavasti suuremman riskin. Esimerkiksi tilanteessa, jossa lainanhaltija ei pystykään suoriutumaan velastaan sovitusti. Koska vakuudettomassa lainassa ei ole lainkaan omaisuutta (esimerkiksi kiinteistöä, autoa tai arvokkaampaa tavaraa vakuutena), niin lainapaikalla on tässä tapauksessa riski menettää omia varojaan.

Lainaa ilman takaajia

Nykyiset netin lainapaikat myöntävät lainoja myös ilman takaajia. Ainoana poikkeuksena ovat yrityslainat, joissa yleensä vaaditaan henkilötakausta. Kaikki muut netin kautta haettavat lainatuotteet, eli kulutusluotot, pikavipit, pikalainat, joustoluotot ja yhdistelylainat ovat nykyisin saatavilla ilman takaajia.

Jos vakuudettomien lainojen tarjonta on helpottanut lainanhakijoiden elämää, niin sitä on myös tehnyt ilman takaajia saatavien lainatuotteiden saapuminen markkinoille. Harva meistä nimittäin haluaa vaivata ystäviä tai tuttavia takauspyynnöllä. On siis todella mahtava juttu, että nykyiset netin lainapaikat luottavat niin paljon omiin asiakkaisiinsa, että ovat valmiita myöntämään lainoja, (jopa suuriakin summia), ilman takaajia.

Samalla tavalla kuin vakuudettomissa lainoissa, myös lainoissa ilman takaajia korkotaso saattaa olla hieman kalliimpi, kuin sellaisessa jossa on takaaja. Tämä luonnollisesti siitä syystä, että jos lainanhakija päättää olla maksamatta lainaa tai ei jostakin syystä pysty maksamaan lainaansa takaisin sovitusti, takaajan omaavassa lainassa takaaja astuu kehiin ja maksaa lainan.

Tämä on myös yksi niitä syitä, miksi kovinkaan moni ei mielellään lähde toisten lainalle takaajaksi, sillä takaaja on täysin samalla tavalla vastuussa lainasta kuin lainanhakija itsekin.

Vaikka vakuudettomat ja ilman takaajaa saatavilla olevat lainat ovat korkotasoltaan hieman kalliimpia, niin ne eivät kuitenkaan missään nimessä ole kalliita nekään. Tämä johtuu siitä, että nykyisillä netin lainamarkkinoilla käy kova kilpailu ja lainapaikkojen tulee pitää huolta siitä, että niiden tarjoama kulurakenne kuin myös lainaehdotkin ovat kuluttajaystävällisiä ja houkuttelevia lainanhakijan kannalta.