Yllättävä lainarahan tarve – Mitä tehdä?

Kenelle tahansa meistä saattaa tulla yllättävä lainarahan tarve milloin tahansa eteen, eli vaikka omaa taloutta pyrkisi suunnittelemaan miten tarkasti tahansa, niin aina ei yllätyksiltä voi välttyä.

Tällaisissa tapauksissa onkin äärimmäisen tärkeää, että ei panikoidu, vaan pohtii rauhassa tarjolla olevia mahdollisuuksia ja valitsee niistä itselleen parhaan mahdollisen. Tässä blogikirjoituksessa kerromme siis siitä, että mitä tehdä jos odottamaton taloudellinen ongelma tai  ihan perinteinen lainarahan tarve hyppää puskista esiin.

Silloin kun puhutaan yllättävästä lainarahan tarpeesta tai odottamattomasta taloudellisesta ongelmasta, niin sehän tarkoittaa sitä että rahapula on päässyt yllättämään pahemman kerran ja apua tarvittaisiin mahdollisimman nopealla aikataululla.

Rahapula voi yllättää kenet vain

Rahapula voi tulla eteen monestakin eri syystä, eli esimerkiksi auto voi mennä rikki yllättäen, pesukone sanoo sopimuksen irti, tai postilaatikosta löytyy odottamaton lasku, jolle ei ole saatavilla joustavasti maksuaikaa.

Kuten sanottua, tällaisessa tilanteessa ei kuitenkaan tarvitse hätääntyä, vaan istahtaa rauhassa alas ja miettiä että mistä voisi saada itselle hieman ylimääräistä rahaa edullisesti.

Ihan ensimmäiseksi kannattaa aina miettiä se todellinen rahantarve ja se, että minkälaiselle ajalle rahaa olisi tarkoitus lainata? Näihin kysymyksiin vastaamalla selviääkin jo varsin hyvin se, että minkälainen lainatuote olisi se paras mahdollinen juuri siihen käsillä olevaan akuuttiin tilanteeseen.

Mieti omia kulutustottumuksia

Tietenkin jos tälläisiä yllättäviä ja akuutteja rahapula tilanteita tulee eteen useammankin kerran tai jopa jatkuvasti, niin silloin kannattaa miettiä myös hieman niitä omia kulutustottumuksia, että olisiko niissä kenties parantamisen varaa. Sellaisessa tilanteessa voisikin olla viisasta pitää kirjanpitoa ja merkitä rehellisesti viikottaiset ja kuukausittaiset ostokset ylös, vaikkapa vihkoon tai excel-taulukkoon. Näin toimimalla selviääkin sitten hyvin nopeasti että mihin ne rahat oikein häviävät.

Jos kuitenkin olet aina hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, et tuhlaile liikoja, etkä elä yli varojesi, niin sellaisessa tilanteessa suosittelemme ehdottomasti käymään netin lainasivustojen puoleen.

Nykyiset netin lainapaikat nimittäin tarjoavat erilaisia hyväehtoisia ja edullisia lainatuotteita monenlaiseen tilanteeseen.

Pikavippi 20 – 2 000 euroa

Pikavipit esimerkiksi ovat haettavissa oikeastaan kenelle tahansa (myös opiskelijoille) ja niillä voi maksaa paitsi yllättävän laskun tai rikkoutuneen pesukoneen, niin niiden avulla voi myös kustantaa vaikka mukavan viikonlopun kavereiden kanssa.

Pikavippejä voi hakea 20 – 2 000 euroa ja mikä parasta ne ovat tilillä niinkin nopeasti kuin vain muutamissa minuuteissa. Eli voit hakea niitä vaikka junassa istuessa ja ennen kuin olet määränpäässä, niin rahat ovat jo tililläsi ja pääset nauttimaan niistä. Pikavipit maksetaan takaisin yleensä noin kolmessa kuukaudessa.

Joustoluotto 100 – 5 000 euroa

Joustoluotto taas toimii hyvin samalla tapaa kuin luottokortti, eli sinulle määritellään oma henkilökohtainen limiitti eli luottoraja. Yleisesti ottaen se on jotakin väliltä 100 – 2 000 euroa, mutta myös 5 000 euron luottorajalla olevia joustoluottoja löytyy. Sinulle määritellään siis luottoraja, jonka puitteissa joustoluotto on käytössäsi jatkuvasti. Sinun ei tarvitse kuitenkaan nostaa sitä kerralla jos et niin halua, vaan voit vaikka nostaa 50 euroa, 100 euroa tai juuri niin paljon kuin sinulle sattuu itsellesi sopimaan.

Mikä parasta, myös joustoluotot ovat yleensä saatavilla todella nopeasti. Myös nostojen tekeminen hoituu nopeasti, eli saat ne yleensä tilillesi jopa niinkin nopeasti kuin muutamissa minuuteissa. Joustoluottojen takaisinmaksu on myös todella joustavaa ja useimmat lainapaikat antavat sinulle myös mahdollisuuden päättää itse kuukausittaisen lyhennyksen määrän. Niin halutessasi voit myös maksaa koko lainan kerralla pois.

Kulutusluotto 500 – 70 000 euroa

Eräs todella suosittu lainatuote on myös kulutusluotto, joka nimensäkin mukaisesti on tarkoitettu kuluttamiseen. Voit siis kulutusluoton avulla lähteä vaikka unelmiesi matkalle, ostaa pienen mummonmökin, uuden auton, pistää hampaat kuntoon tai päivittää vaikka kaikki uudet kodinkoneet uudempiin versioihin.

Tämä kaikki on mahdollista siitä syystä, että kulutusluottoa voit hakea 500 eurosta jopa 70 000 euroon saakka. Kulutusluotoille voit saada takaisinmaksuaikaa 1 – 15 vuotta lainasummasta riippuen.

Hae äkilliseen rahapulaan laina nopeasti netistä

Kaikki edellä mainitut lainatuotteet ovat siis mitä parhain apu äkilliseen rahapulaan ja mikä parasta ne ovat myös kaikki saatavilla ilman vakuuksia tai takaajia. Sinun ei siis tarvitse vaivata sukulaisia tai tuttavasi ikävillä takauspyynnöillä tai miettiä että onko autosi tarpeeksi arvokas vakuudeksi.

Kaikkea edellä mainittuja lainatuotteita haet myös todella kätevästi ja nopeasti suoraan netistä, helpolla verkkohakemuksella. Siihen täytetään vain omat henkilö- ja yhteystiedot, sekä halutun lainasumman. Myös lainapäätös on saatavilla nopeasti ja lainarahat maksetaan yleensä tilillesi jopa välittömästi.

Eli, älä siis panikoi äkillisenkään rahapulan edessä, vaan ota ja hae itsellesi nopea ja näppärä laina joltakin netin laadukkaista lainapaikoista Herttalainaan kautta.