Aasa Oy lopettaa toimintansa

Tervetuloa Herttalainan blogin pariin. Tällä kertaa meillä onkin käsittelyssä aihe, johon ei aiemmin ole juurikaan kajottu. Pohdimme siis sitä että miksi joku lainapaikka sulkee ovensa, mistä se voi johtua ja miten lainanottajan kannattaa uutiseen reagoida. Aasa OY

Innoituksen tähän aiheeseen saimme siitä, että netin lainamarkkinoilla on liikkunut uutisia tiettyjen lainapaikkojen lopettamisesta. Pikkulinnut ovat nimittäin laulaneet meille, että tunnettu, kotimainen Aasa Oy on lopettamassa toimintaansa. Kyseinen yrityshän on ollut toiminnassa jo useiden vuosien ajan, tarjoten suomalaisille kuluttajille laadukkaita ja edullisia lainoja, elämää helpottamaan.

Nyt kuitenkin on mitä ilmeisimmin asian laita niin, että Aasa Oy on päättänyt laittaa niin sanotusti “pillit pussiin” ja lopettaa toimintansa. Aasa Oy hallinnoi useaa lainasivustoa, jotka kaikki ovat varmasti enemmän tai vähemmän suomalaiselle kuluttajalle tuttuja. Sen tuotevalikoimaan kuuluvat siis esimerkiksi Matkaluotto, Tonnilaina, Yleislaina ja tietenkin Aasa.

Aasa Oy:n lainapaikat ovat suomalaisille tuttuja

Valotetaan vielä sitä vähän, että minkälaisia lainatuotteita edellä mainitut Aasa Oy:n lainapaikat ovat kuluttajille tarjonneet.

Matkaluotto on nimensäkin mukaisesti ollut tunnettu siitä että sen kautta on voinut hakea itselleen edullista kulutusluottoa 1 000 – 5 000 euroa ja tämä laina on sopinut kuin nenä päähän vaikka unelmien matkan tekemiseen. Toki matkaluoton avulla on moni kuluttaja tehnyt remonttia tai vaihtanut auton uudempaan malliin. Kyseessä on siis ollut edullinen ja hinnoiltaan kilpailukykyinen kulutusluotto, joka soveltuu monenlaiseen kuluttamiseen.

Tonnilaina taas on erikoistunut tarjoamaan näppäriä ja nopeita 1 000 euron suuruisia pikavippejä. Kyseessä on ollut edullinen ja näppärä pikavippi, jonka avulla moni suomalainen kuluttaja on esimerkiksi pelastanut viikonloppunsa, viettänyt mukavan viikonlopun tai maksanut erääntyneen laskun. Tonnilaina on siis ollut todella nopea laina, joka on ollut suureksi avuksi monenlaisissa elämäntilanteissa.

Yleislainan kautta taas on voinut hakea nopeasti itselleen 2 000 – 10 000 euroa. Kyseessä on edullinen kertalaina, joka on myös aina maksettu todella nopeasti lainanhakijan tilille. Yleislaina on nimensäkin mukaisesti ollut laina, joka sopii oikeastaan mihin tahansa käyttötarkoitukseen.

Aasa Oy:n oma nimikkolainapaikka Aasa taas on ollut kyseisen yrityksen niin sanottu lippulaiva, jonka kautta on voinut nopeasti ja todella helposti hakea itselleen lainaa 1 000 – 5 000 euroa. Myös Aasa laina on kertaluotto, joka sekin on ollut hinnoiltaan ja ehdoiltaan todella kilpailukykyinen.

Aasa Oy:llä on ollut hyvä maine suomalaisten keskuudessa

Kuten huomata saattaa, kaikki Aasa Oy:n hallinnoimista lainapaikoista ovat siis tarjonneet suomalaisille kuluttajille pienehköjä, nopeita ja hyväehtoisia lainoja jo useiden vuosien ajan. Edellä mainittujen lainapaikkojen lainojen korot ja kulut ovat myös olleet todella kilpailukykyisiä, jonka takia onkin ollut helppo ymmärtää Aasa Oy:n lainapaikkojen suuri suosio. Kaiken kaikkiaan Aasa Oy:llä onkin ollut todella hyvä maine kotimaisilla lainamarkkinoilla ja siksi varmasti monella saattaa tulla suru puseroon kun se nyt lopettaa toimintansa.

Netin lainamarkkinat ovat tuulisia

Se että tällainen niin sanotusti vakavarainen ja luotettava toimija lopettaa toimintansa ihan yhtäkkiä kertoo myös hyvin siitä, että netin lainamarkkinat ovat edelleen varsin tuulisia. Tällä tarkoitamme siis sitä, että uusia lainapaikkoja syntyy ja sammuu tuon tuosta. Parhaimmat niistä pysyvät markkinoilla useita vuosia Aasa Oy:n tavoin. Lait kuitenkin muuttuvat luotonannon suhteen jatkuvasti, talouden tilanne vaihtelee ja uusia toimijoita saapuu markkinoille jatkuvasti. Joskus nämä asiat yhdessä voivatkin aiheuttaa sen, että tunnetumpikin lainapaikka joutuu pistämään niin sanotusti “lapun luukulle”.

Sellainen henkilö jolla on avoin laina lainapaikalla joka sulkee ovensa yllättäen, saattaa tuntea olonsa vähintäänkin hämmentyneeksi. Mutta, yleensä lainapaikat kuitenkin informoivat omia asiakkaitaan todella hyvin kaikista muutoksista, myös siinä tapauksessa, jos toiminta on loppumassa. Onkin ihan lainapaikkakohtaista että miten se hoitaa asiat olemassa olevien asiakkaidensa kanssa. Ei siis kannata hätääntyä, vaan odottaa rauhassa lainapaikan omaa tiedotetta asiasta, siinä kyllä varmasti kerrotaan että miten toiminnan loppuminen tulee vaikuttamaan kuluttajan elämään.

Ei hätää – uusia lainapaikkoja tulee lopettavien tilalle jatkuvasti

Vaikka joku lainapaikka lopettaakin toimintansa, ei se kuitenkaan ole maailmanloppu, sillä uusia lainapaikkoja saadaan jatkuvasti lisää markkinoille. Luonnollisesti hetken aikaa voi olla tyhjä olo, kun se tuttu ja turvallinen lainasivusto sulkee ovensa, mutta mitä luultavimmin kuluttaja tulee kuitenkin löytämään korvaavan lainapaikan itselleen. Hyvin usein myös netin uudet lainapaikat ja niiden tarjoamat uudet lainat ovat siitä mukavia, että niillä saattaa olla tarjolla suorastaan ohittamattoman hyviä etuja omille asiakkailleen. Kannattaa siis karistaa alakulo ja aloittaa rohkea tutustuminen netin muihin lainasivustoihin. Hyvin todennäköistä nimittäin on, että niiden joukosta löytyy upeita etuja ja edullisia lainoja tarjoava lainapaikka vanhan tilalle.