Tällaiselle hakijalle myönnetään edullinen laina

Tällaiselle hakijalle myönnetään edullinen laina

Lainan edullisuus riippuu monesta eri tekijästä. Luotonantajat muodostavat kuvan lainanhakijasta ja tekevät lainatarjouksen sen perusteella. Joskus lainatarjousta ei jätetä ollenkaan, jos esimerkiksi hakijan tulot eivät ole tarpeeksi suuret tai hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Luotonantajan näkökulmasta on olemassa tiettyjä hakijoita, jotka ovat erityisen hyviä ja joista kannattaa kilpailla. Näillä hakijoilla on muutamia yhdistäviä piirteitä.

Tärkeintä luotonantajan kannalta on se, että hakijalla on säännölliset tulot ja mielellään tulotason täytyy olla hyvä. Tulot kertovat siitä, että lainanmaksu onnistuu suurella todennäköisyydellä paremmin kuin esimerkiksi epäsäännöllisessä työsuhteessa olevalta. Myös työsuhteeseen saatetaan kiinnittää huomiota. Mitä kauemmin työsuhde on kestänyt, sitä paremmassa asemassa hakija on.

Lainan edullisuuteen vaikuttaa myös mahdollinen rinnakkaishakija. Jos kyseessä on suurehko summa, saatetaan joskus edellyttää rinnakkaishakijaa. Pienemmissäkin summissa rinnakkaishakijalla on kuitenkin merkitystä. Luotonantaja katsoo lainan takaisinmaksun olevan turvattu, kun lainalla on kaksi hakijaa.

Luottotiedot ovat olennaisessa osassa lainan hakuprosessia. Jos luottotiedot eivät ole kunnossa, ei lainaa voida myöntää. Jokaisen kannattaa siis hoitaa lainanmaksu moitteettomasti, sillä luottotiedoilla on merkitystä monen asian kannalta.

Yleisesti ottaen edullista lainaa myönnetään hakijalle, jolla on pitkäaikainen työsuhde, hyvät tulot ja luottotiedot kunnossa. Tällaisesta hakijasta pankit ja rahoituslaitokset jopa kilpailevat.