Lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa

Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme sitä, että miten haet lainaa yhdessä yhteishakijan eli rinnakkaishakijan kanssa, miten se vaikuttaa lainapäätökseen ja ovatko kaikki lainatuotteet haettavissa yhdessä toisen henkilön kanssa? Mitä luultavimmin tämä aihe kiinnostaa useimpia lainanhakijoita, sillä yleensä kaikki vinkit siihen, miten saada myönteinen lainapäätös ovat enemmän kuin tervetulleita.

Miten haen lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa?

Lainan hakeminen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa on ihan yhtä helppoa ja nopeaa kuin jos hakisit lainaa yksinkin. Yleensä laina haetaan suoraan netistä, helpolla verkkohakemuksella ja jos toiveissa on käyttää yhteishakijaa myönteisen lainapäätöksen varmistamiseksi, niin tässä tapauksessa vain klikkaat hakemuksesta löytyvään kohtaan ruksin, jossa ilmoitat että haluat hakea lainaa yhdessä yhteishakijan kanssa.

Kun olet ruksannut kyseisen kohdan hakemuksessa, täytyy hakemukseen luonnollisesti täyttää myös yhteishakijan tiedot. Tietojen täyttämisen kanssa kannattaakin olla aina tarkkana kuin porkkana, sillä virheellinen tai epätarkka lainahakemus hidastaa lainan hakuprosessia tai voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa jopa kielteisen lainapäätöksen.

Kannattaa myös huomioida, että kummallakin hakijalla täytyy yleensä olla moitteettomat luottotiedot, sekä tämän lisäksi hakijoiden on myös täytettävä lainapaikan lainakriteerit. Nämä seikat kannattaakin tarkistaa jo ennen lainan hakemista ja valita sellainen lainasivusto, joka lainakriteerit ovat itselle parhaiten soveltuvat.

Miten yhteishakijan käyttö vaikuttaa lainapäätökseen?

Yhteishakijan käyttäminen lisää yleensä huomattavasti myönteisen lainapäätöksen mahdollisuutta. Tämä siitä syystä, että luonnollisestikin lainapaikalla on huomattavasti pienempi riski itsellään, kun lainaa hakee kaksi erillistä henkilöä, jotka kummatkin on todettu luottokelpoisiksi ja asianmukaisiksi hakijoiksi.

Yhteishakijan käyttö onkin todella perusteltua tilanteessa, jossa haettava lainasumma nousee korkeaksi tai päähakijan omat tulot eivät ole säännöllisiä tai kovinkaan korkeita. Edellä mainitun kaltaiset tilanteet ovatkin sellaisia, jossa kannattaa ehdottomasti harkita rinnakkaishakijan käyttämistä apuna.

Voinko hakea kaikkia lainatuotteita yhdessä toisen henkilön kanssa?

Silloin kun haetaan lainaa netistä, niin suurin osa netin laina sivustoista mahdollistaa kaikkien lainatuotteiden hakemisen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Yleensä kuitenkin pienimmät lainasummat, esimerkiksi pikavipit ja joustoluotot haetaan yksin.

Myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa haettavat lainatuotteet ovat useimmissa tapauksissa saatavilla ilman vakuuksia, eli niiden hakuprosessi on helppo ja nopea. Yleensä lainapaikoilla ei mene myöskään lainapäätöksen tekemiseen yhtään pidempää aikaa kuin jos lainaa haettaisiin yksi, eli myös yhteishakijan kanssa haettavat lainat ovat nopeasti saatavilla!

Kun puhutaan kulutusluotoista ja varsinkin suuremmista sellaisista, niin rinnakkaishakijan käyttö on itse asiassa hyvinkin suosittua. Myös yhdistelylainojen kyseessä ollessa yhteishakijan käyttö on enemmän kuin tavallista, sillä yleensä nämä lainatuotteet ovat suhteellisen suuria.

Muista kilpailuttaa ja vertailla lainat!

Myös tilanteessa, jossa lainaa halutaan hakea yhdessä yhteishakijan kanssa, kannattaa muistaa lainojen kilpailuttamisen tärkeys. Tätä ei voi tarpeeksi korostaa, sillä tutkitusti lainojen kilpailutus on kaikkein paras keino löytää markkinoiden edullisin ja hyväehtoisin laina.

Tästä syystä voikin olla hyvä idea käyttää hyväksi esimerkiksi erilaisia lainapalveluja, joissa yhdellä ainoalla lainahakemuksella voit saada itsellesi jopa useita kymmeniä lainatarjouksia. Lainapalvelujen käyttäminen säästää siis sekä aikaa, kuin myös yleensä rahavarojasi. Myös lainapalvelut mahdollistavat lainojen hakemisen yhdessä yhteishakijan kanssa.

Edullisempi laina yhdessä rinnakkaishakijan kanssa

Kannattaa myös huomioida, että jos haet lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, niin paitsi että myönteisen lainapäätöksen todennäköisyys kasvaa huomattavasti, niin tämän lisäksi tarjolla saattaa myös olla huomattavasti edullisempi lainatarjous. Tämä onkin täysin luonnollista, sillä koska asianmukaisia lainanhakijoita on kaksin kappalein, niin luotonantajan ottama riski laskee huomattavasti. Tästä syystä lainapaikka pystyy yleensä tarjoamaan sinulle lainaa huomattavasti matalammalla korolla ja paremmilla lainaehdoilla. Yhteishakija vaikuttaa siis jopa lainan korkoon, asia mitä moni ei ehkä tule ajatelleeksi!

Syitä lainan hakemiseen yhdessä yhteishakijan kanssa on siis useita. Se on helppoa, nopeaa ja kaiken lisäksi yhteishakijan avulla varmistat myönteisen lainapäätöksen, sekä edullisen lainatarjouksen. Jos mietit asiaa luotonantajan kantilta, niin luonnollisesti kaksi hakijaa tarkoittaa lainaajalle huomattavasti parempaa maksuvalmiutta ja tämän myötä myös myönteistä luottopäätöstä.

Yhteishakijana voi toimia kuka vain lainapaikan lainakriteerit täyttävä henkilö, mutta yleensä moni lainanhakija on päätynyt pyytämään yhteishakijaksi esimerkiksi puolisoa, vanhempiaan, sisaruksia tai hyvää ystävää. Toisin sanoen siis jotakin sellaista henkilöä joka luottaa sinuun ja johon itse luotat sataprosenttisesti. Kannattaa kuitenkin muistaa että yhteishakija on myös vastuussa lainasta, eli tämä asia kannattaa selvittää rinnakkaishakijana toimivalle henkilölle heti.

 

Lue myös näitä poimintoja

Katso miten paljon voit lainaa herttalainaan kautta

Kuukausierä

/kk

Lainamäärä

Maksuaika

vuotta
Lainan arvioudut korot ja kulut ovat koko laina-ajalta yhteensä . Esimerkki: 10 000€, 5 vuoden ajaksi = 11 623€ jos todellinen vuosikorko on 6,26% jossa esimerkkikorko 5,00%, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€.