Miten parantaa omia lainansaanti mahdollisuuksia?

Tervetuloa taas Herttalainan blogin pariin. Tällä kerralla ajattelimme käsitellä sellaista aihetta, joka ihan varmasti kiinnostaa kaikkia lainanhakijoita. Kyseessä on siis se, että miten voi parantaa omia lainansaanti mahdollisuuksia?

Miten voit itse vaikuttaa siihen että saamasi lainapäätös olisi myönteinen?Hyvää ja huonoa

Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että omalla tekemisellä on myös tässä asiassa todella iso vaikutus. Hyvin usein saattaa esimerkiksi käydä niin, että kun lähdetään hakemaan lainaa joltakin netin lainapaikalta, niin silloin lainarahalla on jo kova kiire. Kiire on kuitenkin huono seuralainen siinä mielessä, että se aiheuttaa huolimattomuutta ja moni saattaa myös kiireessä jättää lainojen vertailun välistä.

Keskity lainahakemuksen tekoon ja ole huolellinen

Lainahakemus kannattaakin aina tehdä huolella ja ajan kanssa, vaikka olisi miten kiire tahansa. Kannattaa myös aina tuplatsekata, että kaikki hakemuksen tiedot ovat oikein. Jos tiedoista löytyy virheitä tai niissä on puutteita, niin tämä luonnollisesti hidastaa lainanhakuprosessia tai mahdollisesti voi jopa aiheuttaa kielteisen lainapäätöksen. Eli vaikka toiveissa olisikin nopea laina, niin muista aina ottaa muutaman minuutin aikalisä ja keskittyä lainahakemuksen tekoon kunnolla.

Jos mahdollista käytä rinnakkaishakijaa

Huolellisuuden lisäksi, myönteisen lainapäätöksen mahdollisuutta lisää luonnollisesti myös rinnakkaishakijan käyttäminen. Moni varmasti onkin huomannut, että lainahakemuksessa on usein kohta jonka voi ruksittaa ja jossa ilmoitetaan, että lainaa halutaan hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tämä onkin todella hyvä idea, varsinkin sellaisissa tilanteissa, jos omat tulot ovat esimerkiksi epäsäännölliset tai matalat tai jos ollaan kenties hakemassa hieman suurempaa lainasummaa.

Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi puoliso tai perheenjäsen, periaatteessa siis joku sellainen henkilö johon luotat ja joka luottaa sinuun. Suurinta osaa netin lainatuotteista voikin kaikeksi onneksi hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa, eli sekä pikavipit, pikalainat, joustoluotot, kulutusluotot ja jopa yhdistelylainat ovat haettavissa yhdessä yhteishakijan kanssa.

Muista liittää mukaan pyydetyt liitteet

Tilanteessa jossa lainasumma jota ollaan hakemassa, nousee suhteellisen suureksi, eli esimerkiksi 70 000 euroon, niin kannattaa myös varautua siihen että jotkut luotonantajat saattavat pyytää sinulta lisätietoja. Niitä voivat olla esimerkiksi palkka- ja eläketodistukset, verotuspäätös tai esimerkiksi tiedot jo olemassa olevista lainoista. Kannattaa siis etsiä nämä esille ja järjestää ne jo ennen lainahakemuksen tekemistä. Silloin on helpompi myös muistaa liittää ne mukaan. Hyvin usein pyydetyt liitteet voi laittaa menemään sähköisesti.

Jos mahdollista, kerro mihin tarkoitukseen haet lainaa

Jotkut netin lainapaikoista mahdollistavat myös sen, että voit kertoa hieman siitä että mihin olet lainaa hakemassa. Joskus sinulla voi olla myös mahdollisuus jopa lisätä lainalle henkilötakaaja. Myös henkilötakaajan käyttö voi joissain tilanteissa olla perusteltua, varsinkin jos sinulla on sellainen tuttava tai perheenjäsen johon luotat täysin ja hän luottaa sinuun. Luonnollisesti henkilötakaajan käyttö lisää huimasti myönteisen lainapäätöksen saamisen mahdollisuutta.

Lainatarpeen perusteluun kannattaa keskittyä huolella siihenkin, sillä se kertoo luotonantajalle paljon sinusta lainanhakijana. Eli, jos sellainen löytyy lainahakemuksesta niin sen täyttämiseen kannattaa keskittyä huolella ja siihen ei kannata niin sanotusti roiskaista ihan mitä vain. Tällaista lisäkohtaa ei itseasiassa löydy kovinkaan monilta netin lainapaikoilta. Yleensä sellaisia näkee vain vertaislainoja myöntävillä lainapaikoilla. Tämä on ymmärrettävää, sillä niissä luotonantajina toimivat yksityishenkilöt.

Mikä lainatuote olisi sinulle paras?

Kannattaa myös pohtia sitä, että mikä netin lainatuotteista sopisi sinulle parhaiten. Toisin sanoen siis lainatuotteen ja oman taloudellisen tilanteen tulisi sopia hyvin yhteen. Tällä tarkoitamme siis sitä, että jos tulosi ovat esimerkiksi todella pienet, niin ehkä ei kannata lähteä välttämättä hakemaan kulutusluottoa maksimisummalla. Tässä tapauksessa kannattaa ehkä ennemminkin taipua pikavippien suuntaan. Eli vähän hahmottaa sitä omaa taloudellista tilannetta ja sitä, että mihin omat rahkeet niin sanotusti riittäisivät.

Tarkista lainapaikan lainakriteerit ennen lainan hakemista

Mainitaan vielä viimeisenä se että luonnollisesti ennen kun lainaa lähdetään hakemaan, niin kannattaa myös tutustua mahdollisimman moneen eri lainasivustoon ja niistä kertoviin arvosteluihin. Niistä selviää yleensä aina lainapaikan lainakriteerit, eli luonnollisesti sinun tulee olla sopiva lainanhakijaksi. Monilla lainapaikoilla esimerkiksi ikärajat saattavat vaihdella suurestikin, eli aina 18- vuodesta jopa 23 – vuoteen saakka. Lainakriteereissä saattaa myös olla mainittuna tulorajoja. Luonnollisesti hyväksytyn lainapäätöksen saaminen edellyttää myös puhtaita luottotietoja.

Tässä siis tärkeimmät seikat jotka kannattaa/tulee ottaa huomioon, kun ollaan hakemassa lainaa. Myönteisen lainapäätöksen saamiseen voi siis itse myös omalta osaltaan vaikuttaa, pitämällä huolta siitä että kaikki edellä mainitut seikat ovat hyvin ja asianmukaisesti hoidettu.

Lue myös näitä poimintoja

Katso miten paljon voit lainaa herttalainaan kautta

Kuukausierä

/kk

Lainamäärä

Maksuaika

vuotta
Lainan arvioudut korot ja kulut ovat koko laina-ajalta yhteensä . Esimerkki: 10 000€, 5 vuoden ajaksi = 11 623€ jos todellinen vuosikorko on 6,26% jossa esimerkkikorko 5,00%, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€.